Nog steeds verwarring over maximumsnelheid

PROVINCIE UTRECHT - Onder automobilisten bestaat nog steeds onduidelijkheid over de maximumsnelheid op snelwegen in onze regio. Zo mogen autorijders op de A2, de A28 en de A12 vaak 130 kilometer per uur rijden, maar op welk moment dat mag, blijkt voor veel bestuurders nog niet helder.
De maximumsnelheid is vaak afhankelijk van het uur van de dag. Zo mag vaak ná 19 uur 130 km/u worden gegeven. Maar als de spitsstrook open is, mogen automobilisten slechts 100 km/u rijden. Ook mag er bij drukte vaak niet harder worden gereden dan 120 km/u.
Rij-instructeur Egbert van Drie uit Zeist zit dagelijks op de weg en ziet mensen voor de zekerheid vaak langzamer rijden. Hij snapt de onduidelijkheid bij bestuurders heel goed, maar zegt dat de regel op zich eenvoudig is. "De stelregel is: 130 km/u op alle snelwegen, behalve daar waar borden anders aangeven."
Rijkswaterstaat noemt de regels ook duidelijk, behalve bij spitsstroken. Daar worden extra digitale borden geplaatst, zodat ook daar voortaan geen verwarring meer kan zijn over de snelheid.
De ANWB erkent dat de situatie de afgelopen tijd verbeterd is, maar ziet toch dat veel mensen nog steeds onzeker zijn over de maximumsnelheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.