Nieuw modern onderkomen voor dierenbescherming

AMERSFOORT - De Dierenbescherming Regio Utrecht opent vanmiddag een nieuw groot regionaal onderkomen in Amersfoort. Het centrum is al in bedrijf: de eerste zwerfkatten werden eind vorige maand al binnengebracht in het centrum aan de Loes van Overeemlaan bij Kamp Amersfoort.
Het onderkomen dat de dieren te wachten staat, lijkt in niets op de verblijven die tot december 2010 onderdak boden aan de zwerfdieren uit Amersfoort, Leusden en Woudenberg. Het nieuwe Dierenbeschermingscentrum is gebouwd volgens de laatste inzichten over dierenwelzijn en biedt alle benodigde faciliteiten onder één dak.
Het nieuwe Dierenbeschermingscentrum is groter, schoner en veel comfortabeler. De dierverblijven zijn groter dan wettelijk is bepaald en de dieren zelf worden op een manier gehuisvest die meer recht doet aan hun individuele behoeften. Ook zijn er buitenrennen en speelweides.
In het pand zijn de dierenambulance, een dierenartspraktijk met operatiekamer, een gedragstestruimte en een trimsalon in het gebouw aanwezig. Daardoor hoeven de dieren voor reguliere ingrepen of controles de deur niet uit.
De Dierenbescherming houdt zaterdag een open dag om hun nieuwe pand aan belangstellenden te kunnen tonen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.