Koopjeshal De Bilt moet definitief sluiten

DE BILT - De Koopjeshal van Stichting NL in De Bilt moet definitief dicht. Dat heeft de gemeente besloten na een gesprek met de initiatiefnemers van de winkel.
De mensen achter de Koopjeshal gebruiken de winst die er wordt gemaakt om slachtoffers van de crisis te helpen. Afgelopen zaterdag gingen de deuren aan de Ambachtsweg open, maar de gemeente liet gelijk weten detailhandel op dat adres niet toe te staan.
Wel liet een woordvoerder weten dat de gemeente graag mee wil werken aan een oplossing. Maar dat is volgens Stichting NL een leugen.
"De gemeente beloofde deze week voor de camera van RTV Utrecht dat ze heel positief tegenover de stichting staat en dat ze ons graag wil helpen bij het zoeken naar een oplossing", zegt Arjan Mulder. "Dat blijkt allemaal gelogen van die mevrouw van De Bilt."
Ondanks alle tegenslag is er ook een lichtpuntje. De stichting heeft in Zeist mogelijk een nieuw onderkomen gevonden, alleen is dat niet per direct beschikbaar. Mulder hoopt dat De Bilt de stichting een paar weken de tijd wil geven om te overleggen met de eigenaar van het pand en om een verhuizing voor te bereiden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.