Regionaal tintje bij heropening Rijksmuseum

PROVINCIE UTRECHT - De heropening van het Rijksmuseum in Amsterdam had zaterdag ook een Utrechts kleurtje.
Zo mocht Christelijke Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort een muziekstuk ten gehore brengen tijdens de officiële openingsceremonie door Koningin Beatrix. Uit iedere provincie en het Caribisch gebied mocht er één muziekkorps optreden en Juliana was namens Utrecht de gelukkige. De band noemt het optreden erg 'eervol'.
De blazers en slagwerkers vormden tijdens de koninklijke opening een erehaag rond de vorstin, die over een ruim 250 meter lange oranje catwalk liep. Met het symbolische omdraaien van een sleutel 'gaf' ze het Rijksmuseum terug aan het publiek.
Ook in Leusden wordt de heropening van het Rijksmuseum gevierd. De Leusdense auto-importeur PON maakt namelijk deel uit van de nieuwe collectie. Het ontwerp van het eerste Volkswagenbusje, dat Ben Pon in 1947 maakte, is ingelijst en hangt aan één van de wanden. De schets in zijn agenda is inmiddels een historisch document, want de originele bus rijdt nog steeds rond.
Het Rijksmuseum was tien jaar dicht voor een ingrijpende renovatie en is zaterdag voor het eerst open voor publiek. Op de openingsdag is het museum gratis toegankelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.