Utrecht viert Vrede van Utrecht op dak A2

UTRECHT - Utrecht viert momenteel feest op de overkapping van de snelweg A2 bij Leidsche Rijn. Op het dak is namelijk de publieksopening aan de gang van de viering van het 300-jarig bestaan van de Vrede van Utrecht.
Tweehonderd militairen van de Koninklijke Landmacht spelen vanavond de hoofdrol. Samen met acteurs, musici, kinderkoorleden en dansers flitsen de soldaten via theater, muziek en vuurwerk door het historische
verhaal van de Vrede van Utrecht.
Junkie XL componeerde de muziek voor het theaterstuk. Het Metropole Orkest staat op de overkapping bij Leidsche Rijn te spelen. Toeschouwers konden zich vanavond met legertrucks vanuit het stadscentrum naar het eenmalige podium laten brengen.
Het spektakel eindigt straks met een vuurwerk en dansevenement, dat nog 24 uur doorgaat in de Utrechtse binnenstad. Daar zijn onder andere films en documentaires te zien, ballet op straat en ballroomdansers op de grachten.
RTV Utrecht zendt het spektakel live uit via UStad en RTV Utrecht. De uitzending wordt gepresenteerd door Marc van Amstel. Het programma wordt morgenvroeg om elf uur herhaald en is ook via rtvutrecht.nl terug te bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.