Slag om de Vrede op A2-dak trekt 14.000 bezoekers

UTRECHT - Het spektakel Slag om de Vrede op de overkapping van de snelweg A2 bij Utrecht is zaterdagavond druk bezocht. De organisatie toonde zich na afloop enthousiast over het verloop van het grote evenement op de bijzondere locatie. Op twitter zijn de reacties van het publiek zeer lovend.
De sfeer was volgens de politie en de organisatie goed, al regende het bij vlagen. Het vertrek van de bezoekers verliep rustig, ook omdat veel mensen op de fiets waren gekomen.
Om negen uur was het festivalterrein vol: 14.000 bezoekers konden er terecht. Veel mensen moesten worden teleurgesteld. De organisatie verwees belangstellenden onder meer op Twitter naar de live-uitzending van RTV Utrecht. Om even na tien uur werd het spektakel afgesloten met muziek van Junkie XL en vuurwerk.
De Slag om de Vrede was de publieksopening van de viering van het 300-jarig bestaan van de Vrede van Utrecht. Acteurs, musici, leden van kinderkoren, dansers en militairen beelden daar in de open lucht de historie van de Vrede van Utrecht uit. Junkie XL componeerde de muziek voor het theaterstuk. Het Metropole Orkest verzorgde de muziek op de overkapping bij Leidsche Rijn.
Het spektakel ging over in een dansevenement, dat zaterdagavond en - nacht en zondag doorgaat in de binnenstad van Utrecht. Daar zijn onder meer films en documentaires te zien, ballet op straat en ballroomdansers op de grachten.
RTV Utrecht zond het spektakel live uit via UStad en RTV Utrecht. Het programma wordt zondagochtend om elf uur herhaald en is ook via rtvutrecht.nl terug te bekijken.

Programma-coördinator Vrede van Utrecht Paul Feld blikt terug op Slag om de Vrede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.