Hirsch Ballin houdt 5 mei-lezing in Domkerk

UTRECHT - Oud-minister Ernst Hirsch Ballin houdt op Bevrijdingsdag de 5 mei-lezing in de Domkerk in Utrecht. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekend gemaakt.
De provincie Utrecht organiseert dit jaar het programma rond de 5 mei-lezing. Ter voorbereiding is de oud-minister in gesprek gegaan met studenten van de Universiteit Utrecht. Het gesprek ging over het onderwerp van zijn lezing: 'Vrijheid spreek je af'.
Hirsch Ballin is gekozeon omdat hij "nationaal en internationaal een grote reputatie heeft op het gebied van democratie en rechtsstaat". Hij is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Tilburg.

RUTTE

Premier Rutte is 5 mei aan het einde van de ochtend aanwezig op het terrein van het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk. Daar wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. Ook geeft Rutte daar het startsein van de 14 festivals die in het het land worden gehouden.
Op 4 mei mag Roos Reinartz van het Christelijk Gymnasium in Utrecht een gedicht voordragen tijdens de nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. De 16-jarige Roos won eerder de gedichtenwedstrijd in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Uit 15 gedichten koos de jury haar gedicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.