RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanpassingen op Utrecht CS na kritiek blinden

UTRECHT - Station Utrecht Centraal is weer beter bereikbaar en toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Vorige week zond RTV Utrecht een reportage uit waarin de blinde Ferry Molenaar liet zien hoe gevaarlijk het station voor blinden is.

ProRail heeft het filmpje ook gezien. Na de uitzending van RTV Utrecht heeft de spoorbeheerder meteen actie ondernomen. "We hebben de problemen in kaart gebracht en de knelpunten aangepast", aldus Hans Kennis van Prorail.


NIET PERFECT

Zolang Utrecht CS nog ÚÚn grote bouwput is, verwacht ProRail niet dat de situatie voor blinden en slechtzienden helemaal perfect is. "De situatie op het station verandert door de werkzaamheden continu", aldus Kennis.

Sinds deze week controleert ProRail wekelijks de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. "Waar nodig zullen we dan opnieuw aanpassingen aanbrengen."

Vooral de slechte bewegwijzering voor blinden en de blindenribbels op de bestrating waren het mikpunt van kritiek. De trap naar perron 18b was volgens Molenaar ronduit gevaarlijk. Door werkzaamheden werd het begin van de leuning afgeschermd door een houten plaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -