RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechtszaak Mirjam Abarkan openbaar

UTRECHT -

De rechtszaak tegen de 42-jarige Chahira ben M. uit IJsselstein die ervan wordt beschuldigd dat zij in januari haar 16-jarige dochter Mirjam Abarkan heeft doodgestoken, is openbaar. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag besloten tijdens de eerste zitting in de deze zaak.

De rechtbank wees een verzoek af van advocaat Willem Jan Ausma om de deuren te sluiten. Volgens Ausma zijn de feiten duidelijk en hoeven de aanloop en de voorgeschiedenis niet in de openbaarheid. Maar de rechtbank vindt dat iedereen een zaak die zo veel ophef heeft veroorzaakt, moet kunnen volgen.


RAPPORTAGES

De aanklager vertelde dat het onderzoek vrijwel af is. Alleen de psychologische rapportages over de moeder, die al een bekentenis heeft afgelegd, zijn nog niet klaar.


SPOREN OP MES

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet nog onderzoek naar sporen die op het mes zijn gevonden. Ausma beloofde dat de moeder die er op deze zitting niet bij was, wel op de inhoudelijke behandeling zal verschijnen.


GERUCHTEN

Over de moord in IJsselstein deden meteen veel geruchten de ronde. Zo zou Mirjam zwanger zijn geweest en zou er sprake zijn van eerwraak. Justitie ontkrachtte dit later nadrukkelijk. Het OM gaat uit van een familiedrama. Advocaat Ausma zegt dat er wel problemen binnen het gezin waren omdat Mirjam aan het puberen was, maar dat van eerwraak zeker geen sprake is.

De volgende zitting op 9 juli is ook de inhoudelijke behandeling.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -