Vragen VVD over lotingen voortgezet onderwijs

UTRECHT - De VVD in Utrecht gaat vragen stellen over de manier van loten van middelbare scholen in de stad. De partij reageert daarmee op het nieuws dat ouders van kinderen uit groep 8 in actie komen tegen deze procedure.
Dit jaar kunnen meer dan 50 kinderen niet naar het gymnasium van hun keuze. De ouders vinden dat de gemeente niet voldoende ingrijpt om loting te voorkomen, vertelden ze maandag aan RTV Utrecht.
VVD-raadslid David Ikkersheim vindt het onwenselijk dat er zoveel kinderen worden uitgeloot en stelt de kwestie aan de kaak in de commissie Mens en Samenleving.
Ikkersheim laat doorschemeren dat hij wil dat er meer gymnasiaklassen komen. Maandag bleek dat het Anna van Rijn College in Nieuwegein wel extra klassen wil starten, maar die school vinden veel Utrechtse ouders te ver weg.
Volgens POVO, de Utrechtse organisatie van scholen die de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs stroomlijnt, is er niets aan de hand. Alle Utrechtse groep 8-leerlingen met een gymnasiumadvies, kunnen gewoon naar een gymnasium, al zou dat niet altijd een school zijn waar de ouders achter staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.