VVD: Inzetten op reeëntunnel De Bilt

DE BILT - Als het aan de VVD-fractie in de provincie Utrecht ligt, komt er toch een tunnel voor reeën onder de Utrechtseweg tussen De Bilt en Utrecht. De grootste partij in Provinciale Staten heeft er bij gedeputeerde Krol op aangedrongen om toch een grote faunapassage aan te leggen.
Krol liet vorige week weten slechts een tunnel te willen voor kleine dieren zoals dassen. Voor een grotere passage moeten twee tankstations worden uitgekocht en dat kost miljoenen. De gedeputeerde besteedt dat geld liever aan andere groene projecten.
Volgens de VVD zijn echter ook alternatieven waarbij de tankstations niet uitgekocht hoeven te worden. De fractie heeft de gedeputeerde verzocht die nu te onderzoeken en heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt.

BOOS

De betrokken partijen praten al jaren over de onderdoorgang voor reeën onder de Utrechtseweg. Natuurorganisatie Stichting het Utrechts Landschap en de gemeenten Utrecht en De Bilt waren vorige week dan ook boos op gedeputeerde Krol omdat hij zonder overleg aangaf een kleinere doorgang te willen.
Inmiddels zijn alle partijen weer in gesprek. Daar wil de gedeputeerde niet meer over kwijt dan dat het om een goed overleg gaat.
Aan beide zijde van de Utrechtseweg leven reeën. Als de gebieden met elkaar worden verbonden, is dat goed voor de populaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.