Initiatiefgroep verwerft werk van Gestel voor Woerden

WOERDEN - Het Stadsmuseum Woerden krijgt waarschijnlijk 21 persoonlijke tekeningen en schetsen van kunstschilder Leo Gestel in de collectie. De 'Initiatiefgroep Gestel hoort bij Woerden' heeft zoveel toezeggingen van donateurs binnen, dat de benodigde 30.000 euro zo goed als binnen zijn.
De werken zijn op dit moment nog in het bezit van kunsthandels in Haarlem en Utrecht. Beide zaken ontdekten bij toeval onbekende werken van de in Woerden geboren kunstenaar en ze bleken goed bij elkaar aan te sluiten.
Daarom waren de schetsen en tekeningen de afgelopen maanden in het Woerdense museum te zien. Een aantal liefhebbers besloot een poging te wagen om ze definitief in Woerden te houden.
De kunsthandels reserveerden de werken voor de initiatiefgroep en inmiddels is voldoende geld toegezegd om ze daadwerkelijk aan te schaffen. Wel moet het geld nog binnengehaald worden.
Volgens het Stadsmuseum Woerden moet met een paar weken duidelijk worden of de 21 tekeningen en schetsen definitief naar de kaasstad komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.