NS laat oranje koningstrein rijden

UTRECHT - De NS rijdt vanaf volgende week donderdag met een knaloranje koningstrein door heel het land. De oranje blikvanger wordt ingezet in de reguliere dienstregeling. De NS-trein wordt beplakt met rood-wit-blauwe stickers, honderden confettistippen en tien logo's met de tekst 'Van B naar A'.
"In de aanloop naar de troonswisseling brengt de NS haar reizigers niet alleen van A naar B, maar ook van B naar A, van Beatrix naar Alexander", licht een NS-woordvoerster toe. In september zal de NS in samenwerking met het Comité Nationale Inhuldiging 50 dromen voor het land op de trein verbeelden. Het comité heeft de NS hiervoor de Gouden Strik toegekend.
De laatste coupé van de koningstrein is ingericht als 'social coupé'. "De social coupé is een initiatief van twee studenten die het gesprek met treinreizigers willen aanmoedigen, natuurlijk in de thema's dromen en troonswisseling", legt de zegsvrouw van de NS uit.
Op de website van de NS kunnen reizigers lezen over de geschiedenis die de NS en het koningshuis al meer dan 175 jaar met elkaar delen, zoals bijvoorbeeld de koninklijke trein. Een app biedt de mogelijkheid een kijkje te nemen in de koninklijke wachtkamers van Amsterdam Centraal, Den Haag HS en het Spoorwegmuseum.
Op 30 april kunnen reizigers op de stations Amersfoort, Leiden, Rotterdam Centraal, Breda en Den Haag Centraal de inhuldiging van koning Willem-Alexander volgen op grote schermen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.