Weer meer WW-uitkeringen in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Het UWV in de regio Utrecht heeft in maart ongeveer 25.100 WW-uitkeringen verstrekt. Dat is 2,8 procent meer dan in februari, waarmee Utrecht landelijk koploper is, en ruim 30 procent meer dan in maart vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het CBS heeft verstrekt.
De stijging komt vooral in de stad Utrecht. Daar stortte het UWV 2,5 procent méér uitkeringen in maart dan in februari. In Amsterdam was dat 1,7 procent en in Den Haag is er zelfs sprake van minder uitkeringen. In absolute getallen keert Utrecht wel het minste uitkeringen uit: 6700.
De werkloosheid is vorige maand in heel Nederland flink opgelopen, zegt het CBS. Zo zat in maart 8,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk, tegen 7,7 procent een maand daarvoor.
Vooral in de sectoren handel en gezondheidszorg en welzijn is de werkloosheid toegenomen. In seizoengevoelige sectoren, zoals landbouw, bouw en horeca, nam het aantal uitkeringen landelijk gezien echter af. De groep van 25- tot 45-jarigen werd het hardst getroffen: daa zijn relatief veel mensen de laan uitgestuurd , aldus het CBS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.