De Vredenburg met veel spektakel geopend

UTRECHT - Het nieuwe woonwinkelgebouw De Vredenburg in Utrecht is donderdagavond met veel spektakel geopend. Het bakstenen gebouw hoort bij Nieuw Hoog Catharijne en is het eerste project in het nieuwe stationsgebied dat is opgeleverd.
Speciaal voor de opening had eigenaar Cório de rockband DI-RECT ingeschakeld. Voorbijgangers werden op het Vredenburgplein dan ook verrast op een optreden van de populaire Haagse rockers.
Het nieuwe gebouw heeft op de begane vloer enkele grote winkels, zoals The Sting en de Zara. In de kelder is een nieuwe openbare, gratis fietsenstalling van de gemeente gevestigd, met daarbij een tentoonstelling over het kasteel Vredenburg dat ooit op die plek stond.

BEWONERS

Bovenin het nieuwe gebouw zitten appartementen, en de bewoners daarvan liepen met een brede glimlach rond op het feestje. "Het is geweldig"! Het is alsof je een lot uit loterij hebt", zegt bewoonster Muriel Venus. "Het luchtkasteel is een echt kasteel geworden."
Bang voor overlast van de vele bouwprojecten in het gebied is Venus niet. "We zijn getuige van de geboorte van Nieuw Hoog Catharijne." Daar zal de nieuwste bewoonster nog wel even van kunnen genieten, want projectontwikkelaar Cório is de komende jaren nog niet klaar.
De volgende oplevering in het stationsgebied is eind dit jaar. Dan moet het Muziekcentrum TivoliVredenburg de deuren openen.

De Vredenburg met veel spektakel geopend

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.