Utrecht wil minder fietsers langs Vredenburg

UTRECHT - Utrecht gaat fietsers in de binnenstad om het Vredenburg heen leiden. De gebruikelijke fietsroute is niet beschikbaar wegens werkzaamheden en over de omleiding naar de oostkant van de stad rijden veel te veel fietsen. De nieuwe route wordt met een experimentele bewegwijzering aangegeven.
Fietsers kunnen voortaan vanaf het station via de Springweg naar de Hamburgerstraat en de Maliebaan. De route wordt aangegeven door rode stippen. De nieuwe bewegwijzering is in opdracht van de gemeente bedacht door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten.
De nieuwe zogeheten 'herenroute' loopt van het Smakkelaarsveld langs het Stationsplein, Moreelsepark, Mariaplaats, Springweg, Hamburgerstraat, Herenstraat, Lepelenburg en de Maliebaan en komt uit op de Burgemeester Reigerstraat.
De route wordt vrijdagmiddag door wethouder Frits Lintmeijer geopend, maar de nieuwe bewegwijzering is al aangebracht. De komende tijd zet de gemeente acteurs in om fietsers te verleiden om voor de alternatieve route te kiezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.