RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Intocht Sinterklaas Rhenen op losse schroeven

RHENEN - De intocht van Sinterklaas in Rhenen gaat dit jaar mogelijk niet door. Oorzaak is onenigheid tussen winkeliers over de invoering van reclamebelasting van 720 euro per jaar. De leden van de winkeliersvereniging stemden tegen, waarna het bestuur opstapte.

In het centrum van Rhenen zitten zo'n 100 ondernemers. Een kwart daarvan is lid van de winkeliersvereniging Rhenen Shopping en zij betaalden als enige de belasting, waaruit onder meer de sintintocht wordt betaald. De leden willen daar niet langer alleen voor opdraaien, terwijl alle winkeliers meeprofiteren.

Landelijke ketens worden vrijwel nooit lid van een lokale winkeliersvereniging en reformatorische winkeliers in Rhenen weigeren een lidmaatschap omdat ze de vereniging verantwoordelijk houden voor de invoering van een koopzondag.

De gemeente kan niet zoveel betekenen in deze zaak. "Het is toch de eerste verantwoordelijkheid van de winkeliersvereniging om de handen ineen te slaan", zegt wethouder Henk van den Berg. "Daar ligt niet een hele grote rol weggelegd voor de gemeente, alhoewel wij wel graag zouden willen dat die eensgezindheid er is, natuurlijk".

Burgemeester Van Oostrum riep Twitter de winkeliers op om de vereniging snel een doorstart te laten maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -