VVD Utrecht: stel verkeerslichten beter af

UTRECHT - De VVD in Utrecht wil dat de gemeente verkeerslichten in de stad beter gaat afstellen. Een succesvolle proef op de Lucasbrug bewijst dat daardoor minder opstoppingen zijn, zegt de partij.
"Het is een grote ergernis van veel mensen in Utrecht: met zijn allen op rood licht staan te wachten terwijl er niets gebeurt", zegt VVD'er Willem Buunk. "Ondertussen worden wegen geblokkeerd, is er onnodige luchtvervuiling en gaan fietsers gevaarlijke fratsen uithalen om rood licht te vermijden."
Hij zegt dat door een betere afstelling van de lichten op het kruispunt Lucasbrug-Wittevrouwensingel-Nachtegaalstraat alle problemen daar zijn opgelost.
"De rij wachtende auto's op de Lucasbrug blijkt gehalveerd te zijn, waardoor ze de bussen niet meer hinderen in de Nobelstraat. Fietsers krijgen twee keer zo vaak groen."
Er was door de gemeente al geld opzij gezet om het kruispunt te verbouwen, maar dat is niet meer nodig, zegt de VVD. De partij wil dat geld nu inzetten om de verkeerslichten op andere kruispunten ook beter af te stellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.