RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe bieb Utrecht heet voorlopig Plusplus

UTRECHT -

De nog te bouwen bibliotheek op het Smakkelaarsveld heeft de werknaam Plusplus meegekregen. De plussen staan voor het filmhuis en allerlei andere functies die moeten komen in het markante gebouw van architect Rapp+Rapp.

Het moet een ontmoetingsplek worden waar mensen komen om een film te kijken, een debat of tv-uitzending te bezoeken, te surfen, boeken te lenen, te gamen of een kop koffie te drinken, zegt de gemeente Utrecht, die de plannen afgelopen week heeft aangepast aan de huidige eisen.


PARK

Het gebouw en het vernieuwde Smakkelaarsveld moeten straks één geheel vormen. Het blijft wel de bedoeling dat de tram en bussen dwars door het pand gaan rijden.

Ook gaat 'Plusplus' straks acht filmzalen, werkplekken, een grand café, fietsenstallingen en een parkeergarage herbergen. Op de bovenste verdiepingen komen veel appartementen.


INVESTEERDERS

Er zijn zeven geïnteresseerde bedrijven die het pand willen gaan bouwen en exploiteren, laat de stad weten. Na de zomer kiest de gemeente een investeerder en worden de plannen nogmaals aangescherpt.

Eind 2017 moet de nieuwe bibliotheek de deuren openen. Dat is door juridische procedures, twijfel over deelname van het Utrechts Centrum voor de Kunsten en de economische malaise bijna vijf jaar later dan oorspronkelijk gepland.
Bezoek ook:
- Website van Plusplus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -