Manager voor schrijvers alternatief koningslied

UTRECHT - De Utrechtse studenten Allard Amelink en Huib Verhoeven hebben een manager ingehuurd. De schrijvers van het zeer populaire alternatieve koningslied krijgen zoveel aanvragen voor optredens, dat ze het niet meer alleen afkunnen. Ze hebben ook de website allardenhuib.nl geopend.
Het officiële lied van componist John Ewbank werd zaterdagavond na een storm van kritiek teruggetrokken. Dat koningslied zou na de inhuldiging gezongen worden tijdens het concert Samen Voor Oranje in het Rotterdamse Ahoy.
Het lied zou tegelijkertijd door koren in heel In heel Nederland gezongen moeten worden, maar dat gaat nu niet meer door.
Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft al gezegd dat het concert doorgaat, ook zonder het officiële koningslied. Het comité zoekt nu een oplossing voor de situatie en veel mensen wijzen daarbij op het lied van de Utrechters.
Als het comité ervoor kiest om een alternatief lied in te zetten na de inhuldiging, zijn er meerdere opties. Dat liet ook Ewbank al weten op zijn Facebookpagina.
Hij schreef daar enigszins verbitterd: "Wens u allen heel veel plezier met het zingen van: 'Zo mooi als jij' van de 3Js, 'het Koninginnelied' van RTL Boulevard, 'Je bent een Koning' van 2 Utrechtse studenten, '10.000 reasons' van Matt Redmann, 'Jij en ik onder de zon' in het overleden drents van Nico Dijkshoorn of het lied dat Sylvia Witteman, Johan Vlemmix en Giel Beelen gaan produceren in al hun wijsheid van muziek en de Nederlandse taal".
Het Nationaal Comité Inhuldiging is samengesteld door het kabinet en staat onder leiding van oud-politicus en industrieel Hans Wijers.
Verder zitten in het comité burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, tv-producent Mavis Albertina, theaterkoning Joop van den Ende, de Amsterdamse wethouder Andree van Es, directeur ABN Tennis Toernooi Richard Krajicek, zakelijk directeur Holland Festival Annet Lekkerkerker, merkendeskundige Roland van der Vorst en internet-ondernemer Ben Woldring.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.