RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Lot Paleis Soestdijk nog steeds onzeker

SOESTDIJK - Er moet snel meer zekerheid komen over de toekomst van Paleis Soestdijk. Dat vindt gemeenteraadslid Cok de Zwart van Baarnse Onafhankelijke Partij. Het paleis blijft dankzij hulp van het Rijk ook volgend jaar open voor publiek. Hoe het daarna verder moet met het monument, is nog onduidelijk.

Afgelopen jaar wisten ruim 100.000 mensen paleis Soestdijk te vinden voor een rondleiding, tentoonstelling of een trouwerij. Het paleis verdient met dit soort activiteiten jaarlijks zo'n 200.000 euro. Dat is niet genoeg om het gebouw open te houden en te onderhouden. Daarvoor krijgt het paleis een bijdrage van het Rijk van 2,5 miljoen euro.

Er wordt al jaren gezocht naar een nieuwe bestemming voor het pand, maar die is nog altijd niet gevonden. Natuurmonumenten heeft al interesse getoond in Soestdijk , maar er zijn nog geen toezeggingen gedaan.

Als Natuurmonumenten het paleis toch niet onder zijn hoede wil nemen, hoopt het De Zwart dat de provincie zijn reserves wil aanspreken voor het monument.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht