Groot aantal auto's Zeist in vlammen op

ZEIST - In Zeist zijn zeker zes auto's zwaar beschadigd geraakt door brand. Een paar andere wagens liepen lichte schade op.
Het vuur brak rond middernacht uit op een parkeerplaats aan de Laan de Vollenhoven. De brand ging gepaard met harde knallen en trok veel bekijks. De politie zette de omgeving ruim af om onderzoek te kunnen doen.
De brand is vermoedelijk begonnen bij een geparkeerde Volkswagen transporter bus. Daarna raakten een aantal in de nabijheid geparkeerde auto's ook in brand. In totaal zijn er acht auto's door de vlammen beschadigd geraakt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit. Twee auto's zijn voor nader forensisch onderzoek veiliggesteld en door een bergingsbedrijf weggetakeld.
In Zeist wordt al sinds 2010 geplaagd door autobranden. Bewoners van de Steniahof en de Bloemenbuurt hingen in het najaar nog extra verlichting op om het de daders moeilijker te maken. Ook hield de politie daar meer toezicht in verband met de brandstichtingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.