Utrecht international podium voor Big Data Week

UTRECHT - Utrecht is deze week samen met 25 wereldsteden een internationaal podium voor de Big Data Week 2013. Werken met big
data staat dan centraal tijdens diverse events en acht bijeenkomsten.
Met de term 'Big Data' wordt de stroom aan informatie bedoeld die bedrijven uit social media kunnen halen. De bijeenkomsten gaan erover hoe bedrijven die informatie zo goed mogelijk kunnen benutten. Als bijvoorbeeld veel mensen twitteren dat ze griep hebben, kan snel bepaald worden of er een epidemie is uitgebroken.
"Voorheen gingen we eigenlijk heel erg meten, achteraf", zegt organisator Jan Willem van Beek. "Dat was vrij traag. Nu kunnen we heel snel en adequaat reageren op een griepepidemie als heel veel mensen in een bepaald gebied zeggen dat ze zich niet lekker of ziek voelen."
Big data wordt door bedrijven nu al gezien als 'het nieuwe goud'. Voor overheden en maatschappelijke organisaties biedt het eindeloze mogelijkheden op sociaal-maatschappelijk vlak.
Initiatiefnemers voor de organisatie van Big Data Week Utrecht 2013 zijn Greenberry, de Utrechtse Communicatiekring, SETUP, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht. Een week lang zijn er activiteiten voor diverse doelgroepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.