Intern onderzoek stelend personeel AH Amersfoort

AMERSFOORT - Het filiaal van de Albert Heijn aan de Leusderweg in Amersfoort heeft 20 medewerkers op staande voet ontslagen. Dat zou zijn gebeurd omdat ze op grote schaal spullen hebben gestolen. Er loopt inmiddels een intern onderzoek.
Een woordvoerder van de supermarktketen wil alleen bevestigen dat de 20 personeelsleden op straat zijn gezet, maar niet wat daarvoor de reden was: ''Maar medewerkers op staande voet ontslaan doen we niet zomaar. Daar moet altijd een gegronde reden voor zijn. In dit geval is dat zo.''

CAMERA'S

De woordvoerder wil verder niet ingaan op de vraag of het gaat om medewerkers van de vulploeg of bijvoorbeeld caissières. De diefstal zou volgens het AD zijn aangetoond aan de hand van opnames van beveiligingscamera's en vond al enige tijd plaats.
Wat er precies is gestolen wil Albert Heijn niet kwijt. ''Het is in ieder geval een unieke en trieste situatie die zelden voorkomt'', aldus de woordvoerder. De winkel was woensdag gewoon open. Het vulwerk werd uitgevoerd door medewerkers die niet zijn ontslagen.

STATEMENT

Op internet heeft een van de vullers die verdacht wordt van verduistering een statement namens zichzelf en zijn collega's geplaatst. De tekst: "Naar aanleiding van berichten in een aantal kranten wil ik namens de 20 ontslagen medewerkers een officiële reactie geven. Ik vraag u dringend geen telefoontjes, mailtjes en andere manieren van contact te zoeken met mij of één van mijn ex-collega's. Het is waar dat ik, samen met een aantal ex-collega's, ben ontslagen bij Albert Heijn filiaal 1063 te Leusderweg. Aanleiding hiervoor is vermeend diefstal en onteigening van goederen die aan Albert Heijn toebehoren. De medewerkers die ontslagen zijn, zijn hier allen op staande voet voor ontslagen. Binnen Albert Heijn is er momenteel een intern onderzoek gaande over hoe dit heeft kunnen gebeuren en of er behalve de ontslagen medewerkers nog andere schuldigen zijn en of er nog andere achterliggende zaken of redenen zijn die meespelen. Dit interne onderzoek zal enige tijd in beslag nemen, graag vraag ik u hierop te wachten. Ook vraag ik u geen contact op te nemen met het betreffende filiaal van Albert Heijn, deze mensen hebben het al zwaar genoeg. Dit geldt ook voor de ontslagen medewerkers. Om alle piratenverhalen de wereld uit te helpen: er is door Albert Heijn geen aangifte gedaan, er zijn geen gevangenisstraffen uitgedeeld en er is geen politie bij betrokken. Alle mediaverhalen die dit beweren zijn gebaseerd op sensatie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.