Utrechts toprestaurant Luce maakt doorstart

UTRECHT - Het failliete toprestaurant Luce in Utrecht maakt een doorstart. Chef-kok Roel Gilissen van De Hoefslag in Bosch en Duin gaat onder dezelfde naam en met dezelfde ambiance verder in het restaurant aan Visschersplein bij de Mariaplaats.
"De sluiting van Luce is een gemis voor Utrecht. Het is een prachtige zaak, waar tien jaar lang tot de laatste dag heel goed gekookt is. Die traditie ga ik voortzetten", laat Gilissen weten.
Hij krijgt zakelijke hulp van Pieter Bos van Grandcafé Maria, een steenworp verderop in de stad. "Iedereen moet doen waar hij goed in is. Ik kan goed koken, Pieter weet hoe je een bedrijf moet leiden. Samen gaan we ervoor zorgen dat Luce het licht weer ziet", aldus Gilissen.
De Hoefslag kreeg een Michelinster toen Gilissen er werkte, maar voor Luce zegt hij daar niet op in te zetten. Zijn prioriteit worden nieuwe creatieve gerechten, zegt hij. "Als Michelin daar een ster voor over heeft, is dat mooi meegenomen. Maar het wordt niet mijn drijfveer."
Luce zal naar verwachting op of rond 4 juni weer opengaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.