Advocaat: "Laat vriend vermoorde Soester vrij"

UTRECHT - De 41-jarige medeverdachte in de moordzaak rond Richard Bart Nelson (43) uit Soest moet worden vrijgelaten. Dat bepleitte zijn advocaat woensdagmiddag tijdens de eerste voorbereidende zitting.
Het slachtoffer is zaterdagavond 12 januari omgebracht. De volgende ochtend werd hij gevonden in een sloot in Den Dolder. De medeverdachte is die middag naar de politie gestapt.

GETUIGE

In de zaak, die te maken zou hebben met drugshandel, staan een vader en een zoon terecht. De 66-jarige vader heeft al bekend. Hij zou Nelson hebben doodgeschoten tijdens een autorit. De man zou dronken en verdoofd door drugs zijn geweest. Hij loste vier schoten. Zijn 41-jarige zoon is volgens zijn advocaat alleen maar getuige geweest.

BEVRIEND

Tijdens de zitting sprak de medeverdachte de volgende woorden over zijn vader. "Ik leef met veel verdriet. Daarnaast leef ik met woede en afschuw richting mijn vader." De zoon en het slachtoffer waren al 26 jaar bevriend, zo werd duidelijk tijdens de zitting. De familie van de verdachten werd het op een gegeven moment te veel. Een aantal van hen barstte tijdens de zitting in huilen uit.

MOTIEF

Er wordt nog gespeculeerd over het motief voor de schietpartij. Mogelijk was er ruzie over de verdeling van een hennepopbrengst. Ook een conflict over een partij drugs van slechte kwaliteit zou een rol hebben gespeeld.
Op 8 mei besluit de rechtbank of er meer getuigen gehoord gaan worden en of de medeverdachte inderdaad (voorlopig) vrijkomt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.