"Boetevrij hard rijden op A2 bij Vinkeveen"

UTRECHT - Wie te hard rijdt op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht hoeft mogelijk toch geen boete te betalen. Dat zegt boeteservice.nl, een bedrijf dat bezwaren indient namens burgers die zijn bekeurd.
Boeteservice.nl noemt de trajectcontrole bij Vinkeveen een vorm van uitlokking en kreeg gelijk van het Openbaar Ministerie. Justitie verscheurde een bon voor te hard rijden en schiep daarmee een precedent, aldus het bedrijf.
Wel verwacht Boeteservice.nl dat het OM zelf zal ontkennen dat het vernietigen van de beschikking rechten geeft voor alle weggebruikers. "De trajectcontrole levert de staat heel veel geld op. Het OM gaat zichzelf vast niet in de vingers snijden."
Justitie zegt desgevraagd inderdaad dat de lezing van Boeteservice.nl niet klopt. "Er zijn regels opgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Dat geldt op ieder traject, dus ook de A2."
Hoe Boeteservice.nl het precies voor elkaar kreeg om de bewuste boete terug te draaien willen zowel Justitie als het bedrijf zelf niet prijsgeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.