Verwarring over hogere kosten provinciehuis

PROVINCIE UTRECHT - De PVV wil van het provinciebestuur weten hoe het nieuwe provinciehuis plotseling veel meer kan kosten dan eerder was berekend. De partij stelt er schriftelijke vragen over. Volgens gedeputeerde Van Lunteren wordt het provinciehuis helemaal niet duurder dan verwacht.
De onderhoudskosten aan het voormalige Fortis hoofdkantoor, dat nu als provinciehuis dient, blijken volgens de PVV ruim zeven ton hoger uit te vallen dan aangenomen was. In een verslag van Gedeputeerde Staten wordt gemeld dat er niet goed is begroot.
Statenfractievoorzitter René Dercksen van de PVV vraagt zich af hoe dat kan. "Heeft er bij de vorige berekeningen dan iemand niet erg goed opgelet, of was hij niet zo kundig? Daar moet aandacht voor komen, want dit kan gewoon niet waar zijn."
Volgens gedeputeerde Van Lunteren zijn de kosten niet hoger, maar is er verwarring ontstaan. Hij maakt geld vrij om ict-problemen te verhelpen die zich in de toekomst voor kunnen doen. In het verleden werden die problemen ad hoc opgelost, maar dat zag de gedeputeerde niet meer zitten.
"Ik vind dat niet verantwoord", zegt Van Lunteren. "Als je weet dat die kosten in de toekomst gaan komen, kan je er beter voor sparen. Daarom heb ik er voor gekozen om jaarlijks te gaan sparen."
In de huidige begroting wordt er daarom geld voor vrijgemaakt. Volgens de gedeputeerde kan dat, omdat er in het verleden zuinig met geld is omgegaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.