Enthousiaste start Koningsspelen ondanks regen

Koningsspelen in Harmelen.
Koningsspelen in Harmelen. © Yolan Koster-Dreese
PROVINCIE UTRECHT - Ondanks het slechte weer zijn in de hele provincie kinderen fanatiek aan het sporten geslagen voor de Koningsspelen. Het landelijke evenement is de aftrap van de feestelijkheden rond de abdicatie van koningin Beatrix.
Ruim 1,3 miljoen kinderen in Nederland en op de Caribische eilanden zullen vrijdag op de een of andere manier bewegen. Iedere school heeft zijn eigen invulling gegeven aan deze 'sportdag'. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven vanuit Enschede het officiële startsein.
De Koningsspelen begonnen 's morgens met een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers, bestaande uit brood, zuivel, fruit en beleg.

VERPLEEGHUIS

In Harmelen trokken de 630 deelnemende kinderen daarna met zelfgemaakte vlaggen naar verpleeghuis Vijverhof. Rondom de instelling is een parcours opgesteld met allerlei sporten en spelletjes. Na de sportdag zullen de kinderen samen met de bewoners van de Vijverhof het Koningslied gaan zingen.
In Houten zijn 320 kinderen van basisschool Aventurijn met open armen ontvangen op het terrein van de net geopende hockeyclub. De school zit in een noodlocatie en had geen ruimte voor de sportdag en de hockeyclub bood daarom hun spiksplinternieuwe terrein aan.

TAEKWONDO

Wethouders Jeroen Kreijkamp (Onderwijs) en Hans Spigt (Jeugd, Sport) hebben in de wijk Overvecht de Utrechtse Koningsspelen afgetrapt op Sportpark De Dreef. Leerlingen kunnen hier onder meer atletiek, voetbal en taekwondo beoefenen en oud-Hollandse spelletjes spelen. In de stad Utrecht doen bijna 16.000 kinderen mee aan de nationale sportdag.
Het sportfondsenbad in Amersfoort heeft de hele dag basisschoolkinderen op bezoek, net als het terrein rondom het Bosbad en de sporthallen Nieuwland, Juliana van Stolberg, Midland, Schuilenburg, De Brink en Zielhorst. De kinderen worden begeleid door studenten van de Amersfoortse sportopleidingen van het ROC Midden-Nederland en MBO Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.