Aangifte tegen Holleeder bij politie Midden-Nederland

UTRECHT - Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft in Utrecht aangifte gedaan tegen Willem Holleeder. De topcrimineel zou De Vries met de dood hebben bedreigd. Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland bevestigt tegen RTV Utrecht dat er een aangifte is gedaan, maar Holleeder is nog niet opgepakt.
Op Twitter schrijft De Vries: "Doorgedraaide Willem Holleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw. Direct aangifte gedaan bij politie. Willem Holleeder bezocht mij gisteravond onaangekondigd op privé-adres. Ging volledig door het lint." Ook de echtgenote van De Vries heeft aangifte gedaan, twittert de misdaadverslaggever.
Holleeder kwam in januari vorig jaar op vrije voeten. Hij had 6 jaar in de gevangenis gezeten voor afpersing. Op de dag van zijn vrijlating had Holleeder een ontmoeting met Peter R. de Vries.
Holleeder en drie handlangers ontvoerden in 1983 biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. Na 3 weken werden de gijzelaars bevrijd. Holleeder vluchtte, maar werd opgepakt en zat een jarenlange celstraf uit. Peter R. de Vries schreef een bestseller over de ontvoering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.