Utrechtse disco Derrick doet Derrick in de ban

UTRECHT - De Utrechtse discotheek Aus der Reihe Derrick gaat alle portretten van Horst Tappert uit de zaak verwijderen en beraadt zich op een eventuele naamswijziging. Vrijdag werd bekend dat de overleden Duitse acteur lid was van de Waffen-SS tijdens de Tweede Wereldoorlog.
"De status van cultheld, die Derrick in onze discotheek had, heeft hij absoluut niet meer", laat eigenaar Richel van Heumen weten.
De retro-disco aan de Voorstraat wil niet met een fout oorlogsverleden geassocieerd worden en gasten er ook niet mee confronteren. Daarom waren vrijdagavond alle afbeeldingen van Derrick voorzien van een zwart balkje. Het stappubliek reageerde er volgens de disco-eigenaar positief op.
Vanaf volgende week is Derrick helemaal niet meer te zien in de zaak. Over de naam van de disco wordt binnenkort overlegd. "We willen niet te snel op de zaken vooruit lopen, maar nemen alle opties in overweging." Op Twitter komen al verschillende suggesties binnen, waaronder Der Hässelhof, Tampert, Jetzt und Wow en Club Tropicana.
De tune van de krimiserie Derrick blijft wel klinken tijdens stapavonden. Acteur Tappert was fout in de oorlog en het tv-programma heeft daar verder niets mee te maken, redeneert de eigenaar. Om die reden wordt ook
nog getwijfeld over een naamswijziging.

Utrechtse disco Derrick doet Derrick in de ban

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.