Politie schiet op man in Veenendaal

VEENENDAAL - De politie heeft zaterdagavond in Veenendaal op een man geschoten. De verdachte kon later in zijn huis worden aangehouden.
Agenten gingen naar de woning aan de Patrimoniumlaan, nadat er een melding was binnengekomen over een agressieve man met een mes. Waarom de verdachte zo driftig was, is nog niet bekend.

SCHOTEN

Toen de politie arriveerde, stond de man voor zijn huis. Hij bedreigde de agenten met de dood en weigerde te luisteren. Daardoor zag de politie zich genoodzaakt te schieten. Volgens een getuige zou er twee keer een schot gelost zijn.
De verdachte werd geraakt in zijn been en verschanste zich in zijn huis. Dat was voor de politie aanleiding om een arrestatieteam en een politieonderhandelaar op te roepen.

BIVAKMUTSEN

De onderhandelaar probeerde de agressieve man naar buiten te praten en de omgeving rond de woning werd afgezet. In de straat liepen politiemensen met bivakmutsen op. Veel omwonenden kwamen kijken wat er aan de hand was.
Even na 22:00 uur kon het arrestatieteam de man in zijn huis arresteren. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht om zijn verwondingen te laten behandelen. Volgens een getuige woont de aangehouden man met zijn vriendin en een aantal kinderen in het huis aan de Patrimoniumlaan.
De rijksrecherche zal het schietincident onderzoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.