Tomlow wil onderzoek naar aanhouding Joanna

UTRECHT - De Utrechtse advocaat Bernard Tomlow maakt zich boos over de aanhouding van anti-monarchiste Joanna en wil een onderzoek naar de arrestatie van de actievoerster afgelopen dinsdag.
Tomlow heeft een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad geschreven waarin hij oproept tot een onderzoek naar de kortstondige arrestatie van Joanna.
De Utrechtse demonstrante werd opgepakt toen zij op de Dam een bord omhoog stak met een tekst die tegen het Koninklijk Huis was gericht. Korte tijd later werd zij weer vrijgelaten en gaf de politie toe dat er een fout was gemaakt.
Volgens Tomlow had de politie Joanna op het oog omdat zij een bekend figuur is sinds een soortgelijk optreden in Utrecht. Daar werd Joanna door de politie afgevoerd toen zij een bord omhoog stak met de tekst 'Weg met de monarchie. Het is 2013!' tijdens een bezoek van Beatrix.
Bernard Tomlow wil dat de arrestatie van Joanna tijdens de kroning tot de bodem wordt uitgezocht. De Utrechtse advocaat noemt de actie van de politie "flagrant in strijd met het meest wezenlijke grondrecht, namelijk het recht van de vrije meningsuiting."
Het gaat hier om een spontane actie van Tomlow. De Utrechtse advocaat vertegenwoordigt Joanna niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.