RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Reacties op vertrek van Aleid Wolfsen stromen binnen

UTRECHT - Er wordt vooral begripvol gereageerd op het besluit van Aleid Wolfsen om na dit jaar te stoppen als burgemeester van Utrecht. Wolfsen maakte woensdag bekend dat hij nog dit jaar afmaakt en dan op 1 januari 2014 plaatsmaakt voor een andere burgemeester.

Ruben Post, fractievoorzitter van de PvdA in Utrecht, kon het besluit van Wolfsen wel begrijpen: "Wij hebben begrip voor de situatie en vinden het jammer want hij was een goede burgemeester die veel heeft gedaan voor de stad. Burgemeester van de stad Utrecht zijn, is een zwaar beroep dus we begrijpen dat hij toe is aan iets nieuws."

Volgens Post was Wolfsen sterk in het handhaven van de openbare orde en veiligheid, trad hij streng op tegen mensenhandel en was hij daadkrachtig tegenover dubieuze horecagelegenheden in de stad.

Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht kon veel dingen bedenken die Wolfsen in zijn tijd als burgemeester niet goed heeft gedaan maar noemde ook veiligheid als iets waar hij wťl sterk in was: "Wolfsen heeft veel gedaan voor de openbare orde en veiligheid. Hij had echt een 'drive' om mensenhandel tegen te gaan. Daarin kwam zijn achtergrond als rechter duidelijk naar voren."

PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman heeft begrip voor het besluit van Wolfsen: "Ik had het wel verwacht dat Aleid niet voor de tweede termijn zou gaan. Ik vind het knap van hem dat hij geen gebruik maakt van de wachtgeldregeling."

Ook D66 had begrip voor Wolfsens vertrek. Fractievoorzitter Verschuure: "We waarderen de burgemeester om zijn harde werk en inzet voor de stad en inwoners van Utrecht. Het burgemeesterschap is een zware taak. We hebben daarom begrip voor zijn keuze."

De SP was harder en noemt het vertrek "verstandig en onvermijdelijk." Fractievoorzitter Tim Schipper: "Wat ons betreft betreft was het al klaar na zijn inbreuk op de persvrijheid in 2009. Een doodzonde. Maar ook daarna bleef het misgaan. Dan komt het niet meer goed en is dit een verstandig besluit." De socialisten hebben wel waardering voor het feit dat Wolfsen afziet van wachtgeld.

Dit artikel zal worden aangevuld als er meer reacties binnenkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht