Hirsch Ballin houdt 5 mei-lezing in Domkerk

© ANP
UTRECHT - Utrecht is dit jaar gastprovincie voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Oud-minister Ernst Hirsch Ballin hield zondagochtend de 5 mei-lezing in de Domkerk in Utrecht.
Voorbereidend hierop is de voormalig bewindsman in gesprek gegaan met Utrechtse studenten over het Bevrijdingsdagthema en het onderwerp van zijn lezing: 'Vrijheid spreek je af'.
De voormalige bewindsman is gekozen voor 5 mei-lezing omdat hij "nationaal en internationaal een grote reputatie heeft op het gebied van democratie en rechtsstaat". Hij is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Tilburg. Zangeres Wende Snijders trad na de lezing van Hirsch Ballin op in de Domkerk.

RUTTE

Op het Domplein zette premier Mark Rutte na afloop van de 5 mei-lezing zijn handtekening onder de tekst 'Alleen in wederkerig respect kunnen mensen vrij zijn en met elkaar in vrede leven'.

MAKING PEACE

Rutte opende daarmee een deel van Making Peace. Deze expositie laat 121 aangrijpende, journalistieke foto's zien van oorlog en mensen die vechten voor de vrede. Vanaf 5 mei, Bevrijdingsdag, zijn de levensgrote fotopanelen te zien op de Maliebaan in Utrecht. Making Peace is voor iedereen gratis toegankelijk en te bezichtigen tot en met 28 juli 2013.

Hirsch Ballin houdt 5 mei-lezing in Domkerk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.