Fietsersbond in actie tegen vervelende verkeerslichten

© RTV Utrecht
UTRECHT - Fietsers kunnen vanaf maandag hun klachten kwijt over lange wachttijden bij verkeerlichten in de stad Utrecht. De Fietsersbond opent een meldpunt waar fietsers al hun frustraties over problemen op en rond het fietspad kunnen uiten.
De Fietsersbond verwacht dat veel klachten over onnodig lange wachttijden voor rode verkeerslichten zullen gaan. Uit een onderzoek onder 1300 mensen blijkt dat meer dan de helft zich daaraan stoort. Ook vinden ze dat de lichten te kort op groen staan.
De uitkomsten van het onderzoek zijn voor de Fietsersbond reden om een vernieuwd Fietsersbond Meldpunt te openen. Doel is onder meer om een inventarisatie te maken van vervelende verkeerslichten.
Directeur Hugo van der Steenhoven van de Fietsersbond: "Zeker als je haast hebt, is het vervelend als je moet stoppen wanneer er geen kruisend verkeer is. Ook zijn verkeerslichten vaak niet berekend op de hoge aantallen fietsers die vandaag de dag over moeten steken. Een paar seconden extra groen, kan dan wonderen doen."
De bond begint de inventarisatie maandagmiddag op het Westplein in Utrecht. Veel fietsers klagen dat ze daar lang moeten wachten.
Bij het meldpunt kunnen mensen ook klachten kwijt over slecht wegdek, fietsparkeren en gevaarlijke situaties. De meldingen worden doorgestuurd naar de beheerder van de weg en naar de lokaal actieve afdelingen van de Fietsersbond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.