Bekende voetballers bij benefiet doodgestoken Tim van Dijk

IJSSELSTEIN - In IJsselstein wordt een benefietvoetbalwedstrijd georganiseerd voor de kinderen van de vermoorde Tim van Dijk. De 26-jarige man werd vorig jaar doodgestoken na een ruzie tijdens carnaval.
Stichting Fonds Tim van Dijk, opgericht door vrienden van de IJsselsteiner, wil een statement maken tegen zinloos geweld en zamelt geld in voor de kinderen van Van Dijk. Daarom is er op 1 juni een voetbalwedstrijd op het sportpark van IJFC. Een ploeg van bekenden uit de voetbalwereld speelt dan tegen IJFC 3, het team van Van Dijk.
Deelnemers zijn onder anderen Frans Adelaar (voormalig FC Utrechtspeler en -coach), Lex Immers (Feyenoord), Nick van der Velden (NEC), Hans van der Haar (o.a. oud-FC Utrecht) en Kevin Hofland (o.a. oud-Feyenoord en oud-PSV).
Rondom de wedstrijd worden bijzondere items verloot en geveild, waaronder een paar gesigneerde voetbalschoenen van Klaas Jan Huntelaar en een voetbalreis naar Barcelona.
De opbrengst gaat niet alleen naar de kinderen van Van Dijk, ook het initiatief MoedNL (Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld) kan een donatie tegemoet zien. Het programma op 1 juni begint om 14.00 uur. Een half uur later zullen de kinderen van Van Dijk, Zoë (4) en Levy (2), de aftrap verrichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.