Waterschappen waarschuwen voor nepaanmaning

UTRECHT - Honderden, mogelijk duizenden mensen door heel Nederland hebben per mail een nepaanmaning gekregen van Hefpunt, het bedrijf dat onder meer de waterschapslasten int voor de waterschappen in Groningen, Drenthe en Friesland.
In de mail worden ze gewezen op een betalingsachterstand en gemaand snel geld over te maken. Dat meldde Hefpunt in Groningen maandag.

UTRECHT

Het bedrijf heeft al tientallen meldingen binnengekregen. "Klachten komen niet alleen van onze noordelijke klanten, maar uit het hele land, onder meer uit Rotterdam en Utrecht.
Kennelijk hebben de mensen die hierachter zitten, een bepaalde adressenlijst gebruikt", zegt een woordvoerder. Ontvangers moeten 14,95 euro overmaken naar een rekeningnummer dat niet van Hefpunt is. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.
"Het is geen groot bedrag, maar dat is juist wel slim. Bij 14,95 euro denken veel mensen misschien: we zullen het wel zijn vergeten, laten we maar betalen", aldus de zegsman. Maar aanslagen voor waterschapslasten en betalingsherinneringen worden nooit per mail verstuurd, alleen per post, zo laat Hefpunt weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.