Corporatie pimpt huizen op voor starters

AMERSFOORT - Starters op de woningmarkt kunnen in Amersfoort bijna kant-en-klare huizen kopen. Woningcorporatie De Alliantie knapt voormalige huurwoningen helemaal op, waardoor ze voor starters een aantrekkelijke koop zijn.
De Alliantie pakt de huizen zelf aan, omdat beginnende kopers kritischer zijn dan vroeger. Ze kunnen vaak niet door een slecht ingericht huis heen kijken.
Het heeft ook met de financiering te maken. Starters krijgen minder makkelijk een lening en geld voor het opknappen van een huis zit er vaak niet in.

MEUBELS

"Dit zijn dan toch woningen waarvan men de financiering rond kan krijgen", zegt Egbert Dekker van De Alliantie. "En het zijn woningen waar je bij wijze van spreken je eigen meubels naar binnen moet sjouwen en dan kun je wonen. We zien dat daar nu veel vraag naar is, dat het werkt en dat je daar de doelgroep ook mee bedient."
De huizen die de woningcorporatie verkoopt zijn jarenlang huurwoningen geweest en voldoen niet meer aan de eisen van de starters. Door onder meer leidingen weg te werken en een eenvoudige, moderne keuken te plaatsen, worden de huizen opgewaardeerd.
Als ze willen, kunnen de nieuwe bewoners zelfs de meubels kopen die erin staan om het te verkopen huis er aantrekkelijk te laten uitzien.

Opgepimpte huurhuizen voor starters

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.