RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ruben en Julian uit Zeist nog spoorloos

1/9
DOORN -

De grote zoekactie naar Julian (7) en Ruben (9) uit Zeist heeft op de tweede dag vooral tips opgeleverd. De jongens waren aan de zorg van hun vader toevertrouwd, maar zijn sinds maandagavond spoorloos.

Nadat dinsdagmorgen het stoffelijk overschot van hun vader Jeroen Denis bij het Doornse Gat werd gevonden, werd duidelijk dat Ruben en Julian vermist waren. Denis, die in Vleuterweide in Leidsche Rijn woonde, had in het bos zelfmoord gepleegd.


ZOEKTOCHT

Politieagenten en mariniers kamden dinsdagavond en -nacht tevergeefs het recreatiegebied uit waar de vader werd gevonden. Volgens de woordvoerder concentreerde de politie zich daarna op het doorzoeken van onder meer telefoons en computers om te achterhalen waar Denis de laatste uren met de jongens is geweest.

Dat kan mogelijk nieuwe informatie opleveren voor een volgende zoektocht. Ook onderzoekt de politie beeld dat is gemaakt toen de vader maandagavond tankte bij een afgelegen pompstation in het Limburgse Beek. Of de jongens op deze beelden te zien zijn, is nog niet bekend. Wel is inmiddels duidelijk dat de vader erop te zien is. Een aantal rechercheurs is naar Limburg afgereisd. Ze onderzoeken ook of Denis misschien nog op andere camerabeelden in de wijde omtrek van het tankstation staat.

Uiteindelijk ging 's nachts een Amber Alert uit voor de jongens. Daarin staat dat ze maandagavond om 20.15 uur voor het laatst zijn gezien in Vleuten. Het bericht is ook in BelgiŽ en Duitsland verspreid en dat is uniek in de geschiedenis van het alarmeringssysteem. In de buurlanden verschenen de foto's van de jongens ook op billboards in openbare ruimtes.


HYUNDAI

In het Amber Alert staat dat de politie informatie zoekt over een blauwe Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV. De omgekomen man heeft maandagavond rond 22.15 uur nog gepind bij TinQ aan de Haardboomstraat in het Limburgse Beek. De auto is teruggevonden in Doorn.

De politie heeft met man en macht gezocht in het bosrijke gebied waar de vader van de broertjes is gevonden. Daarbij werden onder meer een helikopter en speurhonden ingezet. Ook agenten op paarden doorzochten het recreatiegebied.


MARINIERS

De politiemensen kregen hulp van collega's uit andere districten, maar ook van bijna 150 militairen van de Van Braam Houckgeestkazerne uit Doorn. Die hebben het gebied systematisch uitgekamd.

Defensie zette een zogeheten special trackteam van vijftien man in, dat is getraind om bijzonderheden te constateren, zoals afgebroken takken, oneffenheden of papiertjes op de grond. De speciaal opgeleide militairen werden ondersteund door 60 tot 70 mariniers.


SIGNALEMENT

Ruben is 1.50-1.60 meter lang, heeft een mager postuur en een litteken in de wenkbrauw boven zijn rechteroog. Hij heeft donkerblond haar met een slag erin. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij een blauwe spijkerbroek, een zwart T-shirt van het merk Oli en een zwart vest van het merk Mexx. Hij had een rode schooltas en een gymtas met spullen bij zich.

Julian is 1.40-1.50 meter lang, heeft een normaal postuur, sproeten in het gezicht en een litteken op zijn neus. Hij heeft donkerblond steil haar. Hij droeg een bruin vest, een blauwe spijkerbroek, een T-shirt met camouflage print, een zwart lederen jas en een zwarte Nike sportschoenen. Julian had een blauwe schooltas en ook een gymtas met spullen bij zich.


FACEBOOK

Dinsdagavond deed de moeder van Ruben en Julian een wanhopige oproep op haar Facebookpagina. Ze vroeg mensen daarin uit te kijken naar haar 'kleine mannetjes'. Haar oproep werd al snel duizenden keren gedeeld.

RTV Utrecht heeft dinsdagavond gesproken met een tante van de broertjes. Zij laat weten dat de familie in grote spanning zit en wil verder niets kwijt over privťzaken. Bekend is inmiddels wel dat de ouders van Ruben en Julian gescheiden zijn. Jeugdzorg bevestigt desgevraagd dat het gezin bij de instantie bekend is, maar wil daarover niet in detail treden.

Na vragen over waarom het Amber Alert pas in de loop van de nacht van dinsdag op woensdag werd verstuurd, antwoordde de politie dat dit inderdaad eerder had moeten gebeuren. "Dat is fout gegaan, we gaan dat later evalueren", aldus woordvoerder Bernhard Jens.
Bezoek ook:
- Oproep op Facebook
- Ambert Alert Ruben
- Ambert Alert Julian
- Duitse Facebookpagina zoekt mee

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -