"Parkeergarages overheid ook voor omwonenden"

UTRECHT - D66 in Utrecht wil parkeergarages en -terreinen van overheidsgebouwen gebruiken om de parkeeroverlast in de stad terug te dringen. Het idee is om ze in de avonduren en weekenden open te stellen voor een breder publiek. Dan staan ze vaak leeg.
Zeker op drie locaties in de stad is sprake van parkeerproblemen, terwijl er lege overheidsgarages in de buurt zijn, stelt D66-raadslid Bram Fokke. Het gaat dan om plekken in Rijnsweerd, bij het Centraal Station en bij City Campus Max.
Fokke: "Op deze locaties wordt ook veel parkeeroverlast ervaren, daarom is dit een goede, groene en goedkope oplossing. De overlast in Rijnsweerd en bij City Campus Max kan erdoor dalen en bij het Centraal Station zouden in één keer honderden extra fietsen gestald kunnen worden."
D66-raadslid Bram Fokke: "De Rijksgebouwendienst heeft een flink aantal inpandige parkeergarages en parkeerterreinen tot haar beschikking, ook in Utrecht. Die zouden in de avonduren en weekenden publiekelijk gebruikt kunnen worden."
Fokke denkt ook aan fietsenstallingen in rijksgebouwen op de Croeselaan. Over praktische problemen, zoals weesfietsen, heeft hij nog niet nagedacht: "Eerst wil ik inventariseren waar mogelijkheden liggen", zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.