Celstraf voor geruchtmakende frituurvetoverval

UTRECHT - De twee mannen achter de geruchtmakende frituurvetoverval in Utrecht moeten de gevangenis in.
De rechter veroordeelde de 22-jarige Utrechter en de 27-jarige man uit Nieuwegein tot gevangenisstraffen van twee en drie jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk.
Het duo wilde eind vorig jaar met een mes een snackbar in Zuilen beroven, maar kreeg daar al snel spijt van. De eigenaresse gooide een pan met frituurvet naar de twee en een klant sloeg hen met een stoel. De daders, die zakken met gaten over hun hoofd droegen, sloegen vervolgens op de vlucht.
Bewakingsbeelden van de overval werden een mediahit nadat RTV Utrecht ze had getoond in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. De politie kon de verdachten daarna snel aanhouden.
De 27-jarige man is voor de mislukte overval in Utrecht én voor twee diefstallen van sloffen sigaretten bij de Sligro in Nieuwegein veroordeeld. Naast de gevangenisstraf achtte de rechtbank het noodzakelijk dat de man intensief begeleid en behandeld wordt voor zijn verslaving. Ook de 22-jarige man moet zich na zijn celstraf laten opnemen in een instelling.
Bij het opleggen van de straf is voor beide verdachten rekening gehouden met hun persoonlijke omstandigheden. De rechtbank verbond aan het voorwaardelijke deel van de straf een proeftijd van twee jaar.

Bewakingsvideo van de overval

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.