Zoeken naar vermiste broertjes gaat donderdag verder

Het tankstation in Beek waar de jongens voor het laatst werden gezien.
Het tankstation in Beek waar de jongens voor het laatst werden gezien. © RTV Utrecht
ZEIST - De militairen en de politie hebben hun zoekactie in het Bunderbos bij Elsloo gestaakt. De vermiste broertjes Julian (7) en Ruben (9) zijn nog altijd spoorloos, maar het is te donker geworden. Het uitkammen van het bos wordt donderdagmorgen bij daglicht hervat, naar verwachting tussen 7.00 en 7.30 uur. De ME blijft het bos intussen wel bewaken.
Bijna veertig militairen en een peloton ME trekken bij Elsloo een tip na die de politie kreeg over de jongens. Het Bunderbos in Elsloo ligt in de buurt van Beek. Julian en Ruben waren maandagavond nog met hun vader Jeroen Denis in Zuid-Limburg. Op camerabeelden is te zien dat ze in de auto zaten, waarmee Denis in Beek tankte.

SPOORLOOS

Dinsdagmorgen werd Denis dood gevonden in recreatiegebied Het Doornse Gat op de Utrechtse Heuvelrug. Hij had zelfmoord gepleegd. Ruben en Julian, die aan zijn zorg waren toevertrouwd, zijn sinds maandagavond spoorloos.
Het speuren naar de jongens breidde zich na een nachtelijke zoekactie in Doorn en omgeving woensdag uit naar het zuiden van Limburg. Denis en zijn zoontjes zijn een paar uur voor de tankbeurt in Beek nog gezien in Vleuterweide, waar de man woonde.
Of hij de kinderen in Zuid-Limburg nog bij zich had, was onduidelijk tot de bewakingsbeelden technisch verbeterd werden.

BRONBOS

Het gebied rond het Bunderbos en het Elslooërbos omvat een reeks bossen op de steile, oostelijke helling van het Maasdal tussen Elsloo en Bunde. De noordelijke bossen bevatten talloze bronnen en beekjes en worden beschouwd als de mooiste bronbossen in Nederland. In het bos zijn veel hoogteverschillen, wat het zoeken erg lastig maakt.
Dertig militairen die bij de zoekactie betrokken zijn komen van 13 Gemechaniseerde Brigade in Oirschot. Acht zogenoemde combat trackers van het Korps Mariniers hielpen daarbij. De mariniers zijn gespecialiseerd in het vinden van minieme veranderingen in het terrein, zoals voetafdrukken.
De gespecialiseerde militairen werden in de nacht van dinsdag op woensdag ook al ingezet bij de zoektocht in Doorn naar de twee broertjes.

U Vandaag over de zoekactie in Elsloo woensdagavond

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.