Zandpadprostituees vangen bot bij rechter

UTRECHT - De twee prostituees die de sluiting van seksboten aan het Zandpad in Utrecht wilden voorkomen, hebben nul op rekest gekregen in de rechtbank. De voorzieningenrechter stelt dat de dames geen rechtstreeks belang hebben bij de zaak.
De vrouwen huurden een kamer bij een van de twee exploitanten die boten moesten sluiten, maar dat is volgens de rechter niet voldoende. Hij erkent dat de prostituees schade lijden, maar alleen de exploitanten kunnen in dit geval een beroep doen op de rechter.
Eind april sloot burgemeester Aleid Wolfsen meerdere bootjes omdat de exploitanten niet werken volgens de regels. Er is volgens Wolfsen ook sprake van mensenhandel. De dames die op de boten werken, moesten daarna hun kamer verlaten.
Op dit moment is alleen exploitant Wegra actief op het zandpad. Die heeft al gezegd dat de dames niet hoeven aankloppen voor een kamer. De uitbater van de seksboten wil niet het risico lopen om bij mensenhandel betrokken te raken.
De hoop van de vrouwen is nu gevestigd op de lokale politiek. GroenLinks en de PvdA in Utrecht hebben een spoeddebat aangevraagd over het sluiten van de prostitutieboten op het Zandpad. Op 16 mei wordt de zaak in de gemeenteraad behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.