Politie heeft routekaart vader vermiste broertjes

UTRECHTSE HEUVELRUG - De politie heeft de route in kaart gebracht die de vader van de vermiste Ruben en Julian uit Zeist zeker heeft gereden en mogelijk heeft gereden. Dit is gedaan aan de hand van GPS-gegevens uit de telefoon van de man. Een grotere foto van het kaartje staat op de site van de politie.
De vader pleegde dinsdagmorgen zelfmoord in Het Doornse Gat. Zijn zoons van 9 en 7 jaar, die aan zijn zorg waren toevertrouwd, zijn vermist.
De vader vertrok maandagavond om 20.15 uur uit Vleuten met Ruben en Julian. De broertjes zijn 22.18 uur voor het laatst gezien in zijn auto, op camerabeeld van een onbemande benzinepomp in Neerbeek in Limburg.
Niet duidelijk is hoe de vader precies is teruggereden naar Doorn voordat hij daar een einde aan zijn leven maakte. De auto van de vader is dinsdagochtend om 01.42 uur voor het laatst gezien in Rhenen. Om 04.16 uur is er nog een GSM-waarneming in Leersum geweest. Om 08.00 uur werd de vader dood gevonden in Het Doornse Gat.
ECODUCT ELST/RHENEN
De politie heeft zaterdagmiddag bij een ecoduct in Elst/Rhenen tevergeefs naar de vermiste broertjes Ruben en Julian gezocht. Op plantage Willem III hadden agenten een stuk grond afgezet. Even werd gedacht dat de broertjes mogelijk gevonden waren, maar dit bleek niet het geval.
Het stuk grond in Elst/Rhenen lag op tien minuten rijden van de Rijnbrug: de laatste plek waar de auto van de vader van Ruben en Julian is gezien.

KELMONDERBOS

Ook zoektochten van burgers hebben nog niets opgeleverd. In het Kelmonderbos in Beek wordt zondag een zoekactie gehouden door vrijwilligers. Aanleiding voor de actie is de vondst van een schepje en een doek.
Volgens de initiatiefnemer van de zoekactie is er geen concrete aanleiding om te denken dat het schepje van de vermiste jongens is. "Het is meer een gevoel dat we hebben. En we vinden dat we alles moeten doen om hen te vinden, al is de kans nog zo klein", zegt hij bij L1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.