Voetbal bij club van Ruben gaat door op sombere zaterdag

UTRECHTSE HEUVELRUG - Op de velden van VV Jonathan werd zaterdag weliswaar gewoon gevoetbald maar dat was ook bijna het enige dat normaal was bij de sportclub in Zeist. De vermiste jongen Ruben voetbalde bij de vereniging en daarom hing rond de velden een sombere sfeer.
Omdat Ruben en zijn broertje Julian sinds begin deze week vermist zijn nadat hun vader dinsdagochtend zelfmoord pleegde, heeft de club de nodige maatregelen getroffen.
Zo wordt er geen muziek gespeeld, hangen er geen vlaggen in stok en moeten teams die kampioen worden het de komende dagen zonder uitbundige huldiging doen. Op deze manier wil de leiding van de club haar respect betuigen aan de familie van de vermiste jongens.
De beslissing om door te gaan met voetballen, is volgens de voorzitter van de club weloverwogen genomen: "Door te voetballen willen we ook een signaal van hoop afgeven. Als wij vandaag alles zouden afgelasten dan geven we eigenlijk toe aan een noodlot en dat willen we niet. Wij willen dezelfde hoop houden als de moeder van Ruben heeft."
Bij de club wordt rekening gehouden met alle scenario's voor de komende dagen. In het ergste geval zal de club alle wedstrijden meteen aflassen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.