Politie: wel bezig met ernstige mishandeling Amersfoort

AMERSFOORT - Rechercheurs zijn wel degelijk bezig met de zaak van een ernstig mishandeld meisje in Amersfoort. Dat laat de politie weten. De 18-jarige werd in de nacht van 29 op 30 april gemolesteerd door drie mannen.
De politie had nog niet eerder ruchtbaarheid aan de zaak gegeven, maar op Facebook en Twitter circuleren al berichten over de mishandeling. Daaruit blijkt dat het slachtoffer zich niet serieus genomen voelt door de politie.
Het meisje werd tijdens koninginnenacht rond 05.15 uur op de Groningerstraat belaagd door de drie mannen. Ze werd mishandeld met een kapot geslagen glas.
Volgens een pamflet dat is verspreid op sociale media is ze eerst naar huis gestrompeld. Daar is ze flauw gevallen, waarna ze rond 12.30 uur naar het ziekenhuis is gegaan. Daar zijn glasscherven uit haar voorhoofd gehaald.

AANGIFTE

Vervolgens is het meisje naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Omdat ze er slecht aan toe was, zou ze de volgende dag aangifte komen doen. Die afspraak heeft ze moeten afzeggen omdat ze nog steeds teveel last had van haar verwondingen was.
Anderhalve week later heeft ze wel aangifte kunnen doen, maar op dat moment zou het meisje van de dienstdoende agent te horen hebben gekregen dat de politie er niets mee zou gaan doen.
De politie laat nu weten dat de zaak wel degelijk serieus wordt genomen. "De aanpak van geweld is een speerpunt voor de politie. De recherche van de politie heeft de aangifte van deze mishandeling in behandeling, zoals gebruikelijk is bij dergelijke aangiften", schrijft de politie op zijn site.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.