Politie: vader schreef afscheidsbrief

ZEIST - Jeroen Denis, de vader van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist heeft een afscheidsbrief achtergelaten. Dat heeft de politie bevestigd. In deze brief zegt hij niets over de beide jongens. Mensen in zijn omgeving vertelde hij dat hij met zijn zoontjes op vakantie ging naar Luxemburg.
De brief is vorige week maandag 's middag getikt in zijn huis in Vleuterweide en is gevonden op zijn computer. Daarin kondigt hij aan zelfmoord te plegen, zoals hij later ook heeft gedaan. In die brief schrijft hij verder dat hij naar het zuiden rijdt.
Voor vertrek heeft Denis 170 euro aan cash geld gepind. Dat is opmerkelijk omdat de man normaal gesproken alle aankopen pinde. De politie vermoedt dat hij met dat geld spullen heeft gekocht, onder meer de sleepkabel, die in het Doornse Gat is gevonden.

TERUGWEG

Vermoedelijk reed hij rond 22.26 uur door de Fattenbergstraat in Neerbeek. Kort daarna belde hij voor de laatste keer met zijn huidige partner en zei dat ze waren aangekomen bij het motel in Limburg. In werkelijkheid is hij op dat moment nog in Neerbeek.
Op basis van videobeelden denkt de recherche dat hij vorige week maandag rond middernacht op parkeerplaats de Romeinse Put bij Venray heeft gestaan. De politie kan niet zeggen of de jongens op dat moment in de auto zaten.
Om 01:42 wordt het kenteken van de Hyundai geregistreerd op de Rijnbrug bij Rhenen. Daarna wordt hij om 01.56 uur vermoedelijk op de Rijksstraatweg in Leersum gefilmd door een bewakingscamera.

AUTOMOBILIST

Op de Rijksstraatweg keert hij. Achter hem reed een auto en de politie zoekt de bestuurder daarvan. Daarna weet de politie niet wat er is gebeurd. Wel gaf het mobieltje van Denis om 04.15 uur nog een teken van leven bij het Doornse Gat.
De politie heeft ongeveer 1500 tips binnengekregen over de zaak. De politie zou nog steeds graag tips krijgen. Daarom zijn er ook foto's vrijgegeven van kleding van Jeroen Denis. Mensen die meer weten, kunnen de politie bellen op 0800-6070.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.