Koninklijk paar naar jachthaven en door Lombok

UTRECHT - De provincie heeft het programma bekend gemaakt voor het bezoek van het koninklijk paar. Donderdagmiddag 30 mei zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in de provincie voor een kennismakingsbezoek.
Ze komen met een boot vanuit Wageningen in de provincie aan bij het sluis- en stuwencomplex in Amerongen. Daarna bezoeken ze Vianen, waar ze worden ontvangen met zang en dans.
Met de pont gaat het Koninklijk paar vervolgens naar Vreeswijk. Het gezelschap wordt daar begroet door leerlingen van de Willem Alexanderschool en wandelt daarna langs de kade naar 'het Kippenbruggetje'. Tijdens de wandeling is er een schouwspel van Museumwerf Vreeswijk.

JACHTHAVEN

In IJsselstein is een bezoek gepland aan jachthaven Marnemoende. Koning Willem Alexander krijgt als Baron van IJsselstein een paard cadeau, dat daarna wordt geschonken aan een goed doel.
In de stad Utrecht gaat het koninklijk paar naar de wijk Lombok. Ze wandelen daar met burgemeester Wolfsen door de Kanaalstraat, waar Máxima overigens ook al in 2010 op bezoek was.
Het bezoek aan de provincie wordt afgesloten in Paushuize met de leden van de Gedeputeerde Staten, de burgemeesters van de 26 gemeenten in Utrecht en de vier Utrechtse dijkgraven.
Het paar komt rond 14 uur aan in de provincie. Het bezoek is om 17 uur afgelopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.