Instellingen

Margreet loopt mee in het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Kijk hier naar de serie Margreet.
Er is weer een nieuwe serie van het televisieprogramma Margreet te zien bij RTV Utrecht. Deze keer is presentatrice Margreet van Gils te gast bij het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. Een bijzonder plek met veel verhalen en een lange geschiedenis.
Verscholen in de prachtige bossen van Doorn ligt het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg. Ooit in 1946 begonnen als een herstellingsoord voor soldaten die in het toenmalige Nederlands Indië gewond geraakt waren maar het centrum is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende revalidatiecentra van Europa. Inmiddels ook allang niet meer alleen voor militairen, iedereen met ernstig letsel is hier tegenwoordig welkom.
Margreet was drie weken te gast en liep mee met verschillende revalidanten. Allemaal anders, maar ze delen doorzettingsvermogen en de blik vooruit. Zo ontmoet ze de achtendertig jarige Evert die door een mysterieuze ziekte volledig verlamd werd binnen gebracht en inmiddels al negen maanden, zeer succesvol, revalideert. Margreet kijkt ook mee met het herstel van Maybell, een jonge militair die tijdens haar eindmars zó tot het uiterste ging dat ze haar heup brak. "De mensen die je hier tegenkomt zitten in één van de moeilijkste fases van hun leven. Je zou misschien denken dat het daar in Doorn een tranendal is, maar niet is minder waar. Dit is een plek van hoop en toekomst." aldus Margreet.
Margreet: Militair Revalidatie Centrum is vanaf zaterdag 13 november iedere week te zien op RTV Utrecht en daarna online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/gemist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.